Metamorfose massage

Metamorfose massage is een techniek om de periode van ontwikkeling in de baarmoeder te benaderen. In die periode wordt de basis gelegd voor het lichamelijke, mentale en gevoelsleven. Tijdens deze 9 maanden kan men door veel factoren beïnvloed worden, ten dele via de moeder. Ook de "fouten" in onze lichamelijke en mentale structuur worden dan vastgelegd. Blokkeringen, die ontstaan zijn in deze periode, bepalen mede het leven na de geboorte.

De behandeling als geheel is Metamorfose genoemd, omdat deze term aangeeft wat er werkelijk gebeurt. Deze zuiver lichamelijke benadering kan een complete verandering van levenshouding en van de manier van leven tot gevolg hebben. Het resultaat kan zijn, een natuurlijke en spontane verwijdering van belemmeringen in het bewustzijn en in het vrije gebruik van de geest. Daardoor komt energie vrij om de zelfgenezende eigenschappen van de mens te activeren.

Metamorfose massage wordt gegeven door heel licht te masseren op de voeten, handen en het hoofd, waarbij de reflexgebieden van de wervelkolom, die overeenkomen met de prenatale periode, behandeld worden. Deze massage heeft een bijzonder ontspannend effect, omdat de werking diep naar binnen gaat.