Emotional Freedom Techniques

EFT is een bijzondere techniek om te werken aan emotionele vrijheid en innerlijke rust. EFT is simpel en werkt met één manier voor alles. Alle disharmonie, ziekte, emotionele of psychische klachten zijn te herleiden naar een onderliggende emotie. Een vroeger opgedane onverwerkte gebeurtenis of een overtuiging, die is gevormd naar aanleiding van een gebeurtenis. Hierdoor wordt het lichamelijke energiesysteem verstoord met alle gevolgen van dien.

Gary Craig zocht naar een techniek die werkte met zichtbaar resultaat en ontwikkelde de EFT. Hierbij koppel je de emotionele lading los van de gebeurtenis. Zo wordt de beladen ervaring een herinnering waar je onbewogen naar kunt kijken. Je voelt meer rust bij de herinnering, omdat je de emotie hebt geneutraliseerd.

EFT is een techniek waarbij je klopt op een aantal meridiaanpunten op je lichaam terwijl je aan je probleem denkt en contact maakt met het gevoel van het probleem. Je volgt een duidelijke procedure in verschillende stappen. Heb je dit een aantal keren gedaan onder begeleiding, dan kun je deze techniek zelf thuis gebruiken. Het is een prima zelfhulptechniek, die in zijn eenvoud bijzonder krachtig werkt.

Het belangrijkste deel van de EFT is het goed verwoorden van de essentie van het probleem. Daarom is hulp van een coach of begeleider in eerste instantie soms nodig om tot een goed resultaat te komen.