Bach Bloesem Remedies

De Bach Bloesem Remedies zijn genoemd naar hun ontdekker dr. Edward Bach. Deze leefde van 1886 tot 1936. Hij was meer dan twintig jaar in Londen werkzaam als arts, bacterioloog en homeopaat. In 1930 gaf hij zijn praktijk op om zich gedurende de laatste zes jaren van zijn leven te wijden aan het vinden van de bloesem remedies. Zijn intuïtie was daarbij zijn voornaamste hulpbron.

Volgens dr. Bach ligt de werkelijke oorzaak van ziekte in het gevoelsleven van de mens. Velen van ons hebben regelmatig last van angst, boosheid, onzekerheid, eenzaamheid, enzovoort. Als deze gevoelens en emoties te lang blijven aanhouden, omdat we niet altijd weten hoe we er mee om moeten gaan, kunnen we daar ziek van worden. Lichamelijke klachten van lichte tot ernstige vorm kunnen dan ontstaan.

Ieder ziektesymptoom, zowel fysiek als psychisch, heeft ons iets te vertellen. Volgens dr. Bach gaat het erom deze boodschap te ontdekken, te accepteren en er iets mee te doen om onze levensweg sterker te kunnen vervolgen. Daarom wordt met de Bach Bloesem Remedies niet alleen de klacht behandeld, maar de hele mens. Zo is alles wat we in ons leven meemaken specifiek voor ons bedoeld om te ontdekken wie we zijn en wat we te leren hebben.

Voor kinderen zijn de Bach Bloesem Remedies een fantastische ondersteuning in hun groeiproces en ontwikkeling. Omdat de kinderen van nu steeds sensitiever zijn, is het belangrijk ze goed te begeleiden en te helpen hun plek in onze wereld in te nemen. Zelfvertrouwen en vertrouwen kunnen worden vergroot door het gebruik van de Bach Bloesem Remedies.

Bach Bloesem Remedies kunnen nooit een vervanging zijn van de reguliere gezondheidszorg. Wel zijn ze een goede aanvulling en ondersteuning.