Assertiviteit

Om je eigenwaarde en zelfvertrouwen te laten groeien is het goed om bewust verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. Zo kun je jezelf ontwikkelen tot een volwassen mens die tevreden en gelukkig is.

Niet-assertief gedrag kan gerelateerd zijn aan situaties op het werk, privé of in sociale contacten. Dan is het goed om voor jezelf te ontdekken welke mogelijkheden je binnen handbereik hebt om te leren assertief te zijn en in actie te durven komen. Op die manier neem je het heft weer in eigen handen.

Zowel individueel als in een groep kun je aan de slag met het verbeteren van je communicatieve mogelijkheden.   

ASSERTIEF COMMUNICEREN

Een actieve groepstraining, waarin je leert om ten allen tijde te kunnen reageren op wat er tegen je gezegd wordt of op wat er gebeurt. Door jezelf serieus te nemen en jezelf niet meer kleiner te maken dan de ander vergroot jij je zelfvertrouwen. Het wordt dan mogelijk je grens goed aan te geven, beter om te gaan met kritiek en rustig te overleggen of te onderhandelen.

Schuldgevoel komt daardoor in een ander daglicht te staan en maakt plaats voor vertrouwen in eigen kracht.

Via Mindfullness- en Ademtraining kom je meer in contact met jezelf en leer jij je kwaliteiten inzetten voor een betere communicatie. Je leert met meer helderheid situaties te overzien zonder te worden overspoelt door emoties of dicht te slaan.

Resultaat: Rust in je hoofd, helderheid in je denken en assertief communiceren.

Start op 22 september 2020 in Breda.

Kosten voor 6 avonden € 180,= inclusief cursus materiaal.