Assertiviteit

Om je eigenwaarde en zelfvertrouwen te laten groeien is het goed om bewust verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. Zo kun je jezelf ontwikkelen tot een volwassen mens die gelukkig is.

Omdat assertiviteit een zeer breed terrein beslaat, is er de mogelijkheid om zowel individueel als in groepsverband hiermee te stoeien. Het is lang niet altijd zo, dat je niet assertief bent, maar soms sta je als mens ineens met je mond vol tanden en weet je even niet hoe te reageren. Het kan ook zijn, dat er een moment in je leven komt waarop je tot de conclusie komt, dat je liever op een andere manier verder zou willen gaan. Om dan de juiste manier te vinden en aan de slag te gaan valt niet altijd mee.

Niet-assertief gedrag kan gerelateerd zijn aan situaties op het werk, privé of in sociale contacten. Dan is het goed om in een groep te ontdekken welke mogelijkheden je binnen handbereik hebt om te leren assertief te zijn en in actie te durven komen. Op die manier neem je weer bewust verantwoordelijkheid voor jezelf in je eigen leven.

Alle workshops en trainingen kunnen op maat gegeven worden in allerlei vormen en van verschillende tijdsduur.

 

CURSUS ASSERTIEF EN TOCH BESCHEIDEN

10 avonden, waarin geleerd wordt direct te zeggen wat je denkt, voelt en wilt. Theoretisch en praktisch wordt in de groep geoefend met situaties, die door de cursisten aangereikt worden.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Grensbepalen, verantwoordelijkheid nemen voor je stem en houding, woorden geven aan je gevoel, weigeren en nee zeggen, spreken vanuit je ik, jezelf prijzen, complimenten en kritiek geven en ontvangen, omgaan met (irrationele) angsten en gespreksvaardigheden.

EEN CURSUS, WAARIN JE LEERT TE LEVEN VANUIT JE KRACHT!

Start Breda 16 April 2018, 's Hertogenbosch 17 April 2018

Kosten 10 avonden voor € 265,=