Assertiviteit

Om je eigenwaarde en zelfvertrouwen te laten groeien is het goed om bewust verantwoordelijkheid te nemen voor je leven. Zo kun je jezelf ontwikkelen tot een volwassen mens die gelukkig is.

Omdat assertiviteit een zeer breed terrein beslaat, is er de mogelijkheid om zowel individueel als in groepsverband hiermee te stoeien. Het is lang niet altijd zo, dat je niet assertief bent, maar soms sta je als mens ineens met je mond vol tanden en weet je even niet hoe te reageren. Het kan ook zijn, dat er een moment in je leven komt waarop je tot de conclusie komt, dat je liever op een andere manier verder zou willen gaan. Om dan de juiste manier te vinden en aan de slag te gaan valt niet altijd mee.

Niet-assertief gedrag kan gerelateerd zijn aan situaties op het werk, privé of in sociale contacten. Dan is het goed om in een groep te ontdekken welke mogelijkheden je binnen handbereik hebt om te leren assertief te zijn en in actie te durven komen. Op die manier neem je weer bewust verantwoordelijkheid voor jezelf in je eigen leven.

Alle workshops en trainingen kunnen op maat gegeven worden in allerlei vormen en van verschillende tijdsduur. 

ASSERTIEF COMMUNICEREN

Een actieve training, waarin je leert om ten allen tijde te kunnen reageren op wat er tegen je gezegd wordt of op wat er gebeurt. Door jezelf serieus te nemen en jezelf niet meer kleiner te maken dan de ander vergroot jij je zelfvertrouwen. Het wordt dan mogelijk je grens goed aan te geven, beter om te gaan met kritiek en rustig te overleggen of te onderhandelen.

Schuldgevoel komt daardoor in een ander daglicht te staan en maakt plaats voor vertrouwen in eigen kracht.

Via Mindfullness- en Ademtraining kom je meer in contact met jezelf en leer jij je kwaliteiten inzetten voor een betere communicatie. Je leert met meer helderheid situaties te overzien zonder te worden overspoelt door emoties of dicht te slaan.

Resultaat: Rust in je hoofd, helderheid in je denken en assertief communiceren.

Start Breda januari 2019 en 's Hertogenbosch januari 2019

Kosten voor 10 avonden € 265,=